DEZVĂLUIRI: Nifon Mihăiță - securist, corupt, mitropolit și pupincurist de seamă

Inalt-prea-sfintitul Nifon Mihaita, alias Popa Nifon, si-a inceput cariera de securist in anul 1970, an in care a plecat la Londra pentru a spiona romanii ce locuiau in Anglia. Din anul 1972, scrie note pentru securitate din Israel, iar in 1977 si 1978, spioneaza romanii aflati in Elvetia, din Geneva. Datorita faptului ca era un om de incredere al spionajului comunist ajunge, in anul 1981, tocmai in Canada, in capitala Ottawa, de unde da cu subsemnatul timp de aproximativ un an.

Ziarul Evenimentul Zilei a publicat, pe 2 aprilie 2001, extrase dintr-o nota de convorbire din 1975, in care Nifon informa autoritatile comuniste asupra exilului romanesc din Londra, oferind informatii despre Ion Ratiu si fostul suveran Mihai al Romaniei, printre altii.

Revenind in tara, a ramas pilon al securitatii, avand acces la informatii confidentiale pe care le obtinea organizand spovedanii in Bucuresti pana in 1989. A fost un cadru de nadejde al fostului patriarh-colaborator Teoctist, dupa venirea lui „pe tron”, in 1986.

Teoctist i-a oferit multa putere lui Nifon, acesta primind functiile de episcop vicar patriarhal, secretar al sfantului sinod, episcop al Sloboziei si Calarasilor, batranul oligarh sustinandu-l pana in 1999, cand l-a retrogradat doar la statutul de arhiepiscop al Targovistei. 

Asadar, Nifon nu mai taie si spanzura decat in judetul Dambovita, unde primeste spaga de la teologii care doresc parohii in care sa produca bani, dupa bunul obicei bisericesc, dar si de la cei ce vor sa ramana in functiile conferite de biserica. Nifon detine o avere impresionanta din care fac parte terenuri, case si autoturisme de lux.

Popa Nifon a ramas in relatii bune si foarte bune cu securistii vechi si noi, reprofilati sau nu. Acest fapt reiese si de pe site-ul oficial al al arhiepiscopiei din Targoviste, unde prea-cinstitul si prea-maritul specimen dedica un amplu mesaj de multumire amantei macelarului securist (ofiter SRI) Dumitru Dan Miculescu, ajuns mare afacerist judetean. Amanta este numita Bertha Colea Dumitrica, femeie cu o fulminanta evolutie la nivel de functii si avere, in prezent fiind si manager al televiziunii pe care ofiterul Miculescu o patroneaza, cu sprijin politic.


Publicam mesajul lui Nifon pentru Miculescu via Bertha Colea, dupa ce le-a sfintit sediul si relatia, de la adresa http://arhiepiscopiatargovistei.ro/stiriprimapagina/MesajMDI2014.htmlinainte de a fi sters definitiv, asa cum se intampla mereu dupa ce adevarul iese la iveala si hotii, de multe ori deghizati in preoti, incearca sa-si stearga urmele:

        „Doamnă Director General,

        Relansarea, in noul sediu, al postului dumneavoastră de televiziune regională, reprezintă un moment de bucurie şi de apreciere, deoarece v-aţi impus, în spaţiul mediatic, prin profesionalism, disponibilitatea de a servi binele public, echilibru şi echidistanţă, dar şi respect pentru valorile noastre creştine şi româneşti, contribuind la o mai bună informare a semenilor noştri.

        Arhiepiscopia Târgoviştei are cu instituţia dumneavoastră o strânsă, dinamică şi  complexă colaborare, încă de la înfiinţare, când am săvârşit, la invitaţia domnului Dan Miculescu, patronul MDI TV, slujba de sfinţire a sediului televiziunii. Parteneriatul nostru este evident mai ales prin transmiterea în direct, în fiecare duminică şi la sărbătorile din timpul săptămânii, a Sfintei Liturghii de la Catedrala Mitropolitană din Târgovişte, precum şi la marile evenimente spirituale, precum sărbătoarea Sf. Ier. Nifon, la 11 august.

        Prin intermediul cuvântului şi al imaginii, televiziunea are ca rost principal slujirea, cu obiectivitate, demnitate şi respect pentru bine, adevăr şi frumos, precum şi comuniunea, dialogul, buna relaţionare şi solidaritatea dintre oameni, pentru progresul societăţii noastre.

        Astfel, televiziunea dumneavoastră, devenită un adevărat brand local şi astăzi regional, promovează respectul faţă de spiritualitatea, credinţa, istoria şi preocupările românilor, dar şi dezvoltarea unui simţ comunitar constructiv, creşterea nivelului de educaţie, echitatea şi respectul faţă de problemele fundamentale ale lumii noastre.

        Pentru toate acestea, am speranţa că Postul de Televiziune MDI va avea, şi de acum înainte, ca prioritate a politicii sale mediatice, popularizarea tezaurului nostru spiritual şi cultural, în respect faţă de normele etice, deontologice şi profesionale, pentru a putea contribui la construcţia unui viitor mai bun, mai drept şi mai frumos.

        Mulţumindu-vǎ pentru buna şi  frumoasa colaborare, felicit pe domnul Dan Miculescu, care a avut inspirata iniţiativă de a creea şi investi în acest post de televiziune, devenit între timp regional, şi doresc conducerii instituţiei precum şi tuturor ostenitorilor şi colaboratorilor MDI TV, multă sănătate, pace şi bucurie, împărtăşindu-vă binecuvântarea noastră.”


Mesajul „Înaltpreasfinţitului” Pãrinte Arhiepiscop şi
Mitropolit NIFON cu ocazia relansării
într-o nouă locaţie a  postului de televiziune MDI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu