EDITORIAL: Legea nr. 217/2015 - O MIZERIE

Vi se pare normal ca in anul 2015 sa mai fim limitati in vorbire, in gandire, in fapte? Nu. Si atunci de ce se permite ca legea "antilegionara", asa cum a fost denumita de mass-media, sa treaca si sa fie aplicata?

Mi se pare ca fiind o lege care ne baga pumnul in gura. Nu vom mai avea drepturi si libertati in exprimarea opiniilor despre oamenii mari ai Romaniei, nu vom mai putea dezbate marile lucrari ale unor oameni de valoare cum erau: Petre Tutea, Mircea Vulcănescu, Nichifor Crainic, Emil Cioran si multi altii. 

Aceasta lege a fost promulgata de catre presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. Trist. 
In calitate de profesor ar trebui sa aiba macar un minim de cultura si sa realizeze ca aceasta lege este una anti-istorie. (Da, stiu ca a fost profesor de fizica in Sibiu, insa de la tagma profesorilor ne asteptam ca acestia sa fie literati si sa aiba o anumita baza culturala).

Cat priveste legea, aceasta poate fi tradusa astfel: introduce noţiunea de Holocaust românesc, plasează legionarismul alături de fascism şi interzice promovarea cultului persoanelor condamnate pentru genocid. Nerespectarea prevederilor legii anti-extremism se sancţionează cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă - conform unei publicatii de mare tiraj. 

Nu neg ca au dreptate in ceea mai mare parte sa introduca aceasta lege, dar sa aiba aplicabilitate pentru grupurile ce intr-adevar venereaza fascismul si legionarismul si care doresc reinstaurarea acelor vremuri, dar nu sa reprezinte o forma de uitare a unei parti importante a istoriei Romanilor, nu sa arunce sub pres un subiect care prezinta un viu interes pentru istorici, care vor dori mereu sa scoata la lumina adevarul, asa cum este el.

Simboluri

Cat priveste simbolurile exista nenumarate articole care dovedesc clar si explica cu date si documente provenienta svasticii. Aceasta a fost furata de catre Hitler si modificata de catre nemti pentru a reprezenta simbolul lor in perioada dictaturii hitleriste. Provenienta svasticii isi are originile in hinduism, mai precis in jainism si arata ca in imaginea alaturata. Insa mai exista si o alta varianta a acesteia care nu contine punctul si este imaginea oficiala a hinduismului. Este un sfant simbol non-silabic, intocmai ca si simbolul "OM". Etimologic, acesta semnifica un obiect aducator de noroc, un simbol al norocului.

Cine beneficiaza de aceasta lege?

Evident ca orice istoric va spune ca evreii sunt beneficiarii directi ai acestei legi si asa este. Dupa ce ani la randul le-a fost cand negata, cand acceptata ideea de Holocaust pe teritoriul Romaniei, acum acestia se vor bucura de recunoasterea clara ca a existat un Holocaust in Romania si ca au fost realizate crime de razboi impotriva umanitatii. 

Nu neaga nimeni aceste fapte. Insa un istoric bun cerceteaza documente, compara documentele, analizeaza si apoi trage o concluzie personala. S-a stabilit clar ca a existat Holocaust, apoi s-a trecut la analiza pierderilor de vieti evreiesti de pe teritorile tarilor ocupate de catre nazisti. 

Exista istorici care neaga existenta Holocaustului in Romania bazandu-se pe cifre, iar altii care neaga in baza unor teorii. 

O lucrare buna, menita sa faca lumina, scrisa intr-o maniera umana si lipsita de pompozitatea scrierilor academice este De ce?: reflecţii infidele despre Holocaust de Radu Mihai Crişan. Trebuie s-o cititi ca sa va puneti si voi intrebari pertinente intocmai ca si autorul acesteia. Istoria interzisa este o alta carte a aceluiasi scriitor, un volum in trei parti care prezinta trei probleme: Eminescu, Miscarea Legionara si Holocaustul. 

Si acum ne punem intrebarea evidenta: oare Klaus Iohannis a promulgat legea pentru ca este sas (roman de origine germana) si doreste ca evreii din Romania sa nu creada ca promulga legii pentru romani si nu ii reprezinta si pe evreii din Romania?

Concluzii

Nu mai stati ca oile sa inghititi toate legile proaste ce ne sunt servite cu scopul de a ne inchide gura. Alesii sunt acolo sa ne reprezinte, sa fie vocea poporului, iar cand ei nu sunt in stare sa spuna si sa faca ceea ce voi doriti, luati atitudine. Fiti voi propria voastra voce si nu mai lasati pe altii sa vorbeasca in numele vostru. 

Sper ca realizati ca daca ne inchid gura pe aceasta tema in baza legii nr. 217/2015, atunci ne vor suprima si libertatea ultima ce ne-a ramas: sa vorbim liberi pe internet.

Oare ce mai urmeaza? Legi precum ACTA?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu