SEXGATE: Doi dintre amanții Alinei Bica

Depoziția dată procurorilor anticorupție de către Ionuț Florin Mihăilescu, consilierul care a declarat că avea „legături profesionale și amicale cu Alina Bica, fiind foarte buni amici” este, conform jurnalistului Cătălin Tache de la Ziarul Național, doar vârful iceberg-ului, procurorii DNA fiind la un pas să reconstituie un adevărat „puzzle” al încrengăturilor de relații amoroase și interese meschine de sute de milioane de euro, în această „pânză de păianjen” fiind prinse nume de-a dreptul surprinzătoare, fie și prin prisma importantelor funcții deținute de protagoniști la conducerea unor instituții vitale pentru siguranța națională a României.
În momentele grele ale vieții sale, Alina Bica s-a afișat mereu de mană alături de soțul său, Mircea, care a și devenit inculpat într-unul din dosarele penale ale acesteia. Numai că, în ciuda acestei aparențe, în „high-life”-ul dâmbovițean nu mai era un secret pentru nimeni faptul că mulți colaboratori ai fostei șefe a DIICOT-ului se lăudau că erau „iubiții de serviciu” ai acesteia. Iar nu puțini dintre membrii camarilei masculine din jurul Alinei Bica au și profitat, de altfel, de pe urma strânselor relații de amiciție cu femeia care ajunsese sa conducă una dintre cele mai importante instituții din România. De departe însă, cel mai relevant exemplu în acest sens este cel al lui Ionuț Florin Mihăilescu, fost ofițer de politie judiciară care a fost tras după el, peste tot, de către protectoarea sa.
Astfel că, după ce a plecat de la Autoritatea Națională pentru Cetățenie direct la holding-ul condus de miliardarul Ovidiu Tender, descurcărețul Ionuț Florin Mihăilescu a ajuns nici mai mult nici mai puțin decât consilierul personal, unii zic chiar extrem de personal, al șefei DIICOT. Iar relațiile de strânsă prietenie dintre cei doi, recunoscute chiar de către Mihăilescu, poate că nu ar fi interesat pe nimeni, dacă în jurul acestei idile nu s-ar fi născut mai multe combinații asumate ulterior de către consilierul Alinei Bica. Cel despre care toată „lumea bună” din oraș știa deja că ar fi cel care se află de fapt la butoanele subterane ale DIICOT-ului. Și inclusiv ale unor dosare sensibile instrumentate de către subalternii de atunci ai Alinei Bica. Însă culmea este ca Ionuț Florin Mihăilescu nu era nici pe departe singurul care pare să se fi bucurat de un asemenea statut privilegiat, și alți „consilieri” lăudându-se, nu fără interes, ca ar putea trage sforile „păpușii” Alina Bica.
Astfel, după cum susțin sursele noastre, ițele unui nou scandal care zguduie greu încercata Direcție de Combatere a Criminalității Organizate, după arestarea directorului adjunct al acesteia, Constantin Bolboșanu, ar duce, invariabil, și la Alina Bica. Dar și la un alt procuror influent, vreme îndelungată, la nivelul DIICOT-ului, dar care a călcat pe bec, cu ceva vreme in urma, în dosarul unui miliardar „vânat” de DNA. Deocamdată, se pare că structurile abilitate pun cap la cap informațiile care leagă numele lui Constantin Bolboșanu, cel supranumit și „nașul turcilor”, de cel al Alinei Bica, pe când aceasta ocupa încă funcția de șefă a DIICOT. Și pe când „Bolbo”, cu sprijinul nemijlocit al unuia din șefii de la ”Doi ș’un sfert”, pe vremea când serviciul secret al Internelor era condus de Gelu Oltean, o copleșea cu atenția sa pe Alina Bica. Cum însă în această poveste – din câte se pare, din cale-afară de siropoasă – sunt implicate și numele unor alți procurori fruntași de la DIICOT, dar și al unor directori din cadrul DIPI, probabil că, la momentul oportun, procurorii anticorupție vor strânge destule detalii încât să reconstituie o adevărată „saga”.
Culmea este însă că și povestea „vedetei zilei” din Justiție, judecătoarea Geanina Terceanu, pare copiată la indigo după cea a Alinei Bica. Ce-i drept, momentan aceasta este cunoscuta doar drept judecătoarea care, pentru o șpaga grasă, i-a eliberat pe inculpații din „Dosarul transferurilor”. Numai că, pe lângă luarea de mita pentru a se juca de-a Dumnezeul Justiției, Geanina Terceanu pare să ascundă multe alte secrete tenebroase, cât se poate de incendiare. Ca și în cazul Geaninei Terceanu, ne putem aștepta oricând la izbucnirea propriului „Sexgate”, din care nu lipsesc inclusiv lideri interlopi. Iar exemplele pot continua la nesfârșit…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu