DEZVĂLUIRI: UNIX Auto, abuzuri ca la FAN Courier

Un mesaj primit pe site-ul nostru conține informații ce au fost confirmate de mai multe surse:
Unix Auto își ține angajații și până după 12 noaptea, neplătindu-le nici o oră suplimentară, ba îi mai pune să plătească și motorina mașinilor dacă nu le iese consumul (de 5% pe oraș la rable de mașini care stau mai mult prin service-uri), sâmbete lucrate fără respectarea legii conform căreia fiecare angajat trebuie să aibă 48 de ore legale de odihnă, concedii care nu se aprobă, etc.
Sediul central administrativ al firmei UNIX Auto SRL se află în Cluj-Napoca, pe strada Fabricii nr. 118. Inspectorii ITM trec pe la sediu doar ca să ridice șpaga, la fel ca în cazul FAN Courier Express SRL din București.

Conform prezentării de pe site-ul unixauto.ro, compania UNIX Auto are o „poveste de succes” despre care nu se spune că e clădită pe suferința angajaților.

Ideea că „angajaţii instruiţi la Academia UNIX au convingerea că succesul companiei este garantat şi reprezentat printr-un mecanic sau comerciant de piese auto mulţumit” e falsă, deoarece convingerea angajaților este că „patronii și directorii se îmbogățesc de pe urma abuzurilor asupra propriilor angajați și de pe urma corupției care le permite să facă asemenea abuzuri”.

Din anul 2005 compania a fost aleasă membră a grupului german ATR, asociaţie selectă în care sunt cei mai mari producători şi distribuitori de piese auto din Europa, afilierea la grupul ATR fiind posibilă numai pe bază de invitaţie. În plus compania a fost premiată de cinci ori cu prestigiosul premiu Superbrands. Grpul german ATR nu cunoaște situația din România sau se preface că nu o cunoaște pentru că UNIX Auto plătește anumite cotizații.

Cifra de afaceri a companiei fondate de către ungurul Zombori Antal este în creştere dinamică. Față de anul 2009 cifra medie de afaceri a crescut de trei ori, dar salariile angajaților, raportate la moneda euro și la salariul minim garantat, au rămas aproximativ aceleași

Confrom site-ului oficial „UNIX Auto îşi asumă răspunderea pentru o dezvoltare, un viitor mai sănătos şi susţine mai multe iniţiative care au ca scop asigurarea unui mod de viaţă mai sănătos în armonie cu mediul înconjurător”. Mediul contează mai mult decât oamenii, din puctul de vedere al conducerii și partonatului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu