DEZVĂLUIRI: Raluca Alexe, protejata Mihaelei Gheorghe

Semnalăm incompatibilitatea dintre conducătoarea de doctorate Mihaela Gheorghe (fostă Bucă)  și anumiți doctoranzi, colegi de Departament și prieteni de familie ai acesteia din Universitatea Transilvania Brașov.
Spre exemplu, Raluca Alexe (fostă Biriș), cu care Mihaela Gheorghe este colegă din 2002 și cu care stă în bancă la ședințe.
În mod normal, Ralucăi Alexe ar fi trebuit să i se desfacă contractul de munca în luna septembrie 2015, așa cum s-a întâmplat cu alțe trei cadre fără doctorate, față de care nu a existat înțelegere.
Nu numai ca nu s-a întâmplat acest lucru, dar Ralucăi Alexe i s-a pregătit un post de lector cu o luna înainte de a-și susține lucrarea de „doctorat”.
Deocamdată, deși este încă asistentă, i se atribuie cele mai importante cursuri de limbă spaniolă la Facultatea de Litere, în detrimentul unor colegi mult mai bine pregătiți.
Reamintim că despre Mihaela Gheorghe se cunoște faptul că „aranjează” lucrurile pentru o serie de cariere universitare, prin „trucarea” unor concursuri pe posturi didactice și de cercetare. Ea are conexiuni la Institutul de Lingvistică al Academiei, unde colaborează de mulți ani.
Raluca Alexe au făcut parte din mașinăria de vot care l-a adus la conducerea Departamentului Lingvistică Teoretică și Aplicată pe un alt protejat al prorectorul Mihaela Gheorghe, respectiv Săftoiu Răzvan Georgian, un parvenit despre a cărui ascensiune am scris într-un articol separat.
În anumite cercuri din Universitatea Transilvania Brașov circulă ideea că între Mihaela Gheorghe și Săftoiu Răzvan Georgian ar exista o relație mai mult decât profesională.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu